УниКредит Булбанк е Банка на годината

www.expert.bg | 02.07.2013 

„УниКредит Булбанк” взе голямата награда „Банка на годината” в 21-вото издание на традиционната класация за отличниците в българския банков сектор, организирано от Асоциация „Банка на годината”.
Най-много награди на асоциацията обаче спечели Първа инвестиционна банка (ПИБ). Тя взе наградите „Банка на клиента”, „Приз на Тайния клиент” и „Пазарен дял”. Банката на клиента се определя чрез гласуване онлайн, докато наградата на „Тайния клиент” се прави с маркетингово проучване на работата на фронт офисите на близо 500 банкови клона в София и в страната.
Другите отличници в банковия сектор са банка ДСК, която взима наградата „Банков бранд на годината”, СИБАНК, която печели отличието за ефективност, а Корпоративна търговска банка спечели наградата „Динамика на развитието”. За чуждестранен банков клон на годината беше посочен клонът на „Ситибанк” в София.
Комитетът, който определи носителите на наградите за 2012 година, е в състав – Андрей Пръмов, професор Валери Димитров, председател на Сметната палата, Мария Георгиева, директор на Международния банков институт, Владимир Ташков, изпълнителен директор на фондация „Буров”, Васил Велев, председател на Асоциацията на индустриалния капитал, Саша Безуханова, Валентин Панайотов, Максим Бехар, Силвия Пенева и други.

Leave a Reply