Вики Политова, шеф на bTV: Пускаме интернет проект

в. 24 часа | 06.10.2010 

Словашки сайт, препечатан по-късно от чешки, пусна преди 2 дни информация, че Вики Политова – шеф на bTV Media Group, подава оставка. Според чуждите медии преди седмица е подал оставка и Вацлав Мико, шеф на словашката тв "Маркиза", която е на СМЕ. Поводът за напусканията бил, че румънска компания щяла да продуцира всичко в телевизиите на СМЕ. От Би Ти Ви категорично отрекоха и оставката, и наличието на нова продуцентска къща.

- Г-жо Политова, какво има да се случва в bTV Media Group?

- Въпреки че есенният сезон едва започна, при това много успешно за цялата ни медийна група, вече работим по няколко нови проекта във всички области, в които се развиваме. Освен изненадите, които подготвяме за зрителите, планираме много скоро старта на амбициозен интернет проект извън сайтовете, насочени към тв съдържание.

- Какъв ще бъде профилът на PRO.BG?

- Изправени сме пред голямо предизвикателство – да наложим PRO.BG като национална политематична медия, заедно с bTV, която вече е утвърден лидер. Смятам, че с програмната схема на медията, в която най-важни акценти са новините и актуалните предавания, най-добрите футболни шампионати и много качествено кино, PRO.BG ще се наложи като основен конкурент на останалите национални политематични медии.

- Ще пускате ли нови канали?

- В момента правим проучвания на аудиторията, за да установим доколко има ниша за нов тематичен канал. Плановете си в тази посока ще обявим най-рано в края на годината.

- Има ли промени в ръководството на bTV Media Group?

- Наскоро обявихме ръководството на bTV Media Group, а информация за всички топ мениджъри можете да намерите в нашите сайтове. Радвам се, че работя с най-добрите професионалисти в медийната индустрия, които вече са доказали способностите си с отличните си резултати.

Стр. 28 – 29

Leave a Reply