Виртуалният “Ню Йорк Таймс” става платен

в. Дума | 07.02.2011

Ню Йорк Таймс започна налагането на платен достъп до новините на своя уебсайт. Безплатното виртуално четене на NYTimes.com е активно само до края на месеца, и то само за определени материали. За да прочетат повече, потребителите ще трябва да платят фиксирана такса за неограничен достъп. Абонатите на печатното тяло, дори и тези, които имат само седмичен абонамент, ще имат достъп до сайта без допълнително заплащане.
Решението на управляващия борд не е отговор на рекламната рецесия, а част от дългосрочна стратегия за разработване на нови приходи, твърдят от медията. Мартин Найсенхолц, старши вицепрезидент за цифровите операции, обяснява, че целта е да се максимизират не само приходите от дигиталните формати, а цялостният финансов поток. Промените ще влизат поетапно, защото трябва да се изгради системата за плащане и базата данни с абонатите на изданието.
NYTimes.com е най-популярният сайт на вестник в САЩ с над 17 милиона читатели на месец. Наблюдателите отчитат, че онлайн изданието е лидер по приходите от реклама.

Стр. 5

 

Оригинална публикация

Leave a Reply