ВИТОМИР САРЪИВАНОВ: АТАКИТЕ на Лора са ниско ниво

в. Галерия | Владимир НИКОЛОВ | 23.09.2010

Кеворкян окуражил ексводещата да нападне колегите си и шефовете на Нова телевизия

Бившата водеща на сутрешния блок на Нова телевизия Лора Крумова предизвика медиен скандал, като след 3-месечно мълчание нападна остро наследниците си в предаването – Витомир Саръиванов и Ели Гигова.
В интервю за "24 часа" на въпроса, дали е имало преговори да води "Здравей, България" заедно със Саръиванов, Лора отсича: "Не смятам, че Витомир е добър вариант за сутрешния блок. В България няма елементарна хигиена дори при водене на предавания. До вчера Витомир е питал в "Цената на истината" "Вярно ли е, че дядо ти е пикал в устата, когато беше малък…", а днес срещу него са Костов, Борисов и т.н.".
Помолена да оцени колегите си, блондинката заявява: "Най-учтивото, което мога да кажа (за Ели Гигова -бел. ред.) е, че не се получава. Гледах разговор, в който Витомир включва премиера по телефона и възкликва: "Премиерът ни гледа, слава Богу!"
Аз за такова изречение бих уволнила водещ".
Острият тон на изказванията на Крумова са доказателство, че тя е обидена, че е паднала от екрана. Същевременно обаче потвърждават версиите, че Лора е започнала да се взема изключително сериозно и е дълбоко убедена, че само тя може да направи рейтингов сутрешен блок, а досега все не й давали шанс, като тя постоянно оставала в нечия сянка.
"Нямам намерение да давам изявления по този въпрос", бе единственият лаконичен коментар
на сегашния продуцент на "Здравей, България" Асен Григоров, за когото експартньорката на Георги Коритаров и Милен Цветкав твърди, че имали различни позиции.
Нападнатият от Крумова Витомир Саръиванов беше малко по-разговорлив. Пред "Галерия" той сподели, че принципно също няма желание да отговоря на Лора
"Смятам, че това е ниско ниво и не искам да се смъквам до него. В журналистиката има някои основни правила и принципи между колеги, които смятам, че все още трябва да се
спазват, а не да се принизяваме до махленски разправии", заяви водещия.
Той е категоричен, че "повечето от нещата в интервюто дори не са истина, измислени са. Това е някаква смехория и не искам да се занимавам с нея, като я коментирам повече по какъвто и да е било начин. Ако имам да кажа нещо допълнително, разполагам с достатъчно висока трибуна от ефира на Нова телевизия, за да го направя".
От пиар отдела на медията също заявиха, че позицията на Лора Крумова е изцяло лична и всеки има право да изразява мнението си.
Самата журналистка, която е прекарала десет години в Нова телевизия, се покри след интервюто и замина за чужбина.
Пред приятели тя постоянно говорела, че имала достатъчно идеи как да се пребори с конкурентите и молела само да и се даде време, за да повиши рейтинга на"Здравей, България".
"Крумова се самозабрави, след като смени няколко партньори и реши, че ще е вечна. Оказа се поредната жертва на звездната екранна болест и не може да се примири с редакторското място, което й предложиха. Реши, че завинаги
ще остане на екрана , коментират нейни колеги в кулоарите на медията.
Единствените, които застанаха твърдо зад колежката си, са експартньорите й Георги Коритаров и Милен Цветков, които заявиха, че блондинката остава техен приятел. Милен дори й предложил веднага да се включи в неговия блок по И Би Еф, но повишилата самочувствието си Крумова отказала, заявявайки, че вече иска да се изявява сама. Според Коритаров Крумова е заминала в чужбина и ще се върне в страната след 2 седмици.
Врели и кипели в медийните среди твърдят, че журналистката, която е сред фаворитките на Кеворк Кеворкян, е направила фатална грешка с непремерените си изказвания и си е затворила завинаги вратите на Нова. Някои дори предполагат, че тя е била подтикната да нападне медията и нейните шефове тъкмо по съвет на арменеца, който води дела срещу телевизията и залива босовете й с всевъзможни компромати.

Стр. 12-13

Leave a Reply