Владимир Денев, създател и управител на медия агенция “Аргент”: Правилните хора на правилното място

Алманах на успешните бизнес казуси I 25.01.2016

Управлението на бизнеса, освен креативност, изисква и взимането на много стратегически и административни решения. Стартирахме дейността на агенцията в офис на бул. "Евлоги и Христо Георгиеви" в София. Дейността ни се разрасна. Заради сериозните ни международни проекти се наложи да отворим и втори офис, който беше на около 100 метра от другия. Въпреки че сме една фирма, с времето започна разделение на хората от двата офиса.
Бях си дал срок, че през 2010 г. ще се преместим в нов офис и всички ще сме на едно място, защото така не можеше да продължава. На 01 юли 2010 г. се нанесохме в новия си дом.
В работата ми с интериорните дизайнери поисках коренна промяна в концепцията за разположението на хората
Ситуирахме работните пространства така, че вместо служителите да се делят по типове медии и на отговарящи за вътрешните сделки и за международните проекти, ги обединихме в три екипа, всеки от които да обслужва изцяло определен брой клиенти.
Първоначално идеята не се хареса на екипа. Както всяко ново нещо и това беше посрещнато скептично. Само след месец обаче, свикнаха и ако сега се опитам да ги върна на старото статукво, ще срещна същата сериозна съпротива. Нещата днес се развиват в пъти по-успешно от преди.
Считам, че голяма полза за това има фактът, че обединихме хората в един екип и премахнахме разделението между тях. Просто всички станаха едно цяло
Освен това решаващият фактор в бизнеса е как наемаш хора на работа. Преди да се правят големи промени и да се наемат нови служители, трябва да се прецени дали хората са на правилните места и се чувстват щастливи и пълноценни.
Много често се оказва, че някой е много добър художник, а ние го караме да програмира
И той губи своята мотивация. Ако преподредим хората в офиса, така че да използваме техните най-силни качества, това ще ги запали и фирмата ще върви напред. За мен е важно всички да идват с желание на работа, дори и ако понякога закъсняват.
***
Владимир Денев е роден 1965 г. в София. През 1989 г. завършва философия в СУ " Св. Климент Охридски ". Тогава е планирал да прави специализация по политикономия, но му предлагат репортерско място в икономическия отдел на в. "Народна младеж", където още като студент пише на хонорар, и той приема. В началото на 90-те Денев работи в седмичника "Диалог" (продължението на "Народна младеж") и за "Екип 2" на БНТ. Той е дежурен редактор на първия брой на в. "24 часа" (18 април 1991) и дежурен редактор на първия брой на "Стандарт" (10 август 1992). Във в. "Стандарт" започва като зам. главен редактор, а от 1 март 1993 г. оглавява рекламния отдел на вестника. Така се запознава с Йоана Даракова, с която през 1995 г. създават медия агенция "Аргент" (Argent).
***
Създадена през 1995 г., вече 20 години "Аргент" е сред водещите медия агенции на българския пазар, която предлага широк спектър медийни услуги. От 2008 до 2011 г. агенцията е локален партньор за България на една от най-големите комуникационни групи в света – Aegis Media. През 2011 г. става асоцииран член на IAB България, а от май 2014 г. – пълноправен. От 2012 г. агенцията е член за България на Columbus Media International, първата международна мрежа от независими медиа агенции, предоставящи услугите си в над 60 територии по света.

Стр. 18, 19

Leave a Reply