Волейболният шампион си откупува тв правата за евромачовете

в. Дневник | 01.02.2011
 
Волейболният ЦСКА може да прибегне до варианта сам да плати телевизионните права за важното си домакинство срещу "Зираатбанк“, научи "Дневник“. Червените се изправят във вторник в първия мач от кръга на претендентите в CEV Cup. Двубоят се очаква със сериозен интерес от страна на привържениците на волейбола. От една страна, ЦСКА е близо до полуфиналите във втория по сила турнир в Европа. Другият важен фактор е, че треньор на турския отбор е Пламен Константинов. Той ще бъде първият мач на бившия капитан на националния отбор в България, откакто застана начело на "Зираатбанк“. Въпреки тази условия за увеличен интерес никоя телевизия все още не е платила за телевизионните права. Те се държат от компанията Sportsman media grup, която ги е купила от Европейската конфедерация.

"Срамно е това, което се случва в момента в България. ЦСКА е шампион, досега игра в Шампионската лига и сме на крачка от полуфиналите в CEV Cup. А никоя телевизия не е взела правата“, каза председателят на УС на червените Анатоли Денов за "Дневник“. Той обясни, че става
въпрос за около 5-6 хиляди лева. Според него единият проблем е, че в пакета влизат мачове, които обаче не представляват интерес. "Пакетът включва двубоя на ЦСКА, още две не особено интересни срещи, но и единия полуфинал. В крайна сметка си заслужава дори само заради мача на ЦСКА“, каза Денов. От клуба са водили разговори с БНТ и с Ring.g, която предаваше двубоите от Шампионската лига. От националната телевизия обяснили, че не могат, защото ще предават мача на баскетболния "Лукойл Академик“ срещу "Барак“ (Нетаня) от Юрочалъндж, тъй като има сключен договор“, добави Денов. Председателят на УС на клуба обясни, че случващото се влияе отрицателно на ЦСКА. "Как да привличаме рекламодатели“, попита риторично той. Така ръководството на червените обмисля само да плати част от сумата, за да могат привържениците на отбора да гледат любимците си. "Ние няма да вземем нито стотинка от правата, дори някоя телевизия сама да плати за тях.“ До снощи се водеха преговори с Ring.g и новия канал TV Action. Двубоят е тази вечер от 19.30 часа в зала "Арена Самоков“.

Стр. 11

Leave a Reply