Всичко за блоговете и за успешната комуникация с тях може да научите на първото събитие на Blog Masters на 19 февруари в София

 EVENTS.dir.bg I 2009-12-01

Blog MastersСъбитията под шапката Blog Masters имат за цел да покажат ПРАКТИЧЕСКИ как се използват новите технологии, медии и следващото поколение Уеб в различни сектори на бизнеса. Всеки от нас е присъствал на конференция, на която му се говорят неразбираеми неща за страшно много пари. Целта ни, със стартирането на тези събития е да направим ПОЛЕЗНИ конференции на достъпни цени и като бонус, знанията, които ще придобиете, веднага ще можете да използвате в практиката и да възвърнете бързо инвестицията си.

Blog Masters 1: Събитие първо

Събитието ще е предназначено за хора, работещи в сферата на PR, маркетинг, реклама, различни агенции, малки и големи компании и професионалисти, които искат да разберат следното:

• Какво са блоговете?
• Защо ни трябва блог?
• Как да комуникираме с тази нова медия;
• Как да си говорим с блогърите и какво да очакваме от тях; Как можем
да работим заедно?
• Как да изградим и да достигнем до обществото, което ни е нужно.
Управление на общества.
• Какво са социалните мрежи, как и защо да ги използваме за нашите
цели? Facebook, Тwitter, Favit, Svejo, Youtube, Vimeo, BlipTV и още
много. Как да се оправим в хаоса?
• Защо търсещите машини са важни? Какво правят потребителите в
тях?
• Защо блогът ни трябва да е ползваем и за хората.
• Как да комуникираме с публиките, които постояннно присъстват
онлайн.

Идеята на събитието е да покаже ПРАКТИЧЕСКИ как се случват тези неща. Целта не е да се показва, какво лекторите са постигнали, а да помогнат на всеки присъстващ да разбере материята и да може максимално бързо да възвърне инвестицията си. Лекциите са по-скоро практически упражения, а не теория, което е най-ценното на едно такова събитие.

Събитието ще е организирано в 3 слота по час и половина. Във всеки слот ще има 2 до 3 лектора, професионалисти в тези области, които всеки ден правят това, за което ще разкажат и покажат.

Мястото

Мястото на провеждане е луксозният петзвезден хотел “Holiday INN”, като в цената за участие са включени:

- Участие в събитието и нетуоркинг
сесията.
- Обяд.
- Кафе, напитки, сладки;
- Паркинг за целия ден.
- Интернет достъп.

Слот 1:

Какво е блог? Как да комуникираме с тази нова медия? Защо ми трябва даси правя блог? Как да изградя общество или да достигна до това, което ми е нужно? Как да накарам един блог да публикува нещото, което искам?
Има ли разлика между личен и корпоративен блог? Какво е поведението на един човек пишещ в блог. Защо не можем да си говорим с блогърите? Как да създадем подходящо съдържание за блога си, как да привличаме читатели, как да комуникираме с публиките си?

Слот 2:

Използване на социални мрежи като PR инструмент, като вътрешно
фирмена комуникация, като всекидневна задача. Защо толкова много
бизнеси всеки ден пишат в Twitter?. Как да достигна до определена
аудитория. Какви социални мрежи има, какви са предимствата и
недостатъците им. Как да вградим социалните мрежи в нашата стратегия и в нашия блог.

Слот 3:

Как на потребителя да му бъде удобно на блога ни? Kак на търсещата
машина да и бъде удобно на блога ни. Какви точно търсещи машини има?
Защо най-търсената дума у нас е ‘abv.bg’? Как да оптимизираме блога си, така, че всички да са доволни? Защо трябва да смесваме съдържание?
Каква да е навигацията на блога ни. Как ефективно да предложим
информацията си.

Програма

19.02.2010, петък

10:00 – 10:40 Регистрация и нетуоркинг (носете си визитките)
10:40 – 12:20 Слот 1: Какво са блоговете. (вижте по-горе)
12:20 – 13:30 Обяд
13:30 – 15:15 Слот 2: Социалните мрежи (вижте по-горе)
15:15 – 15:40 Кафе пауза и нетуоркинг (носете си визитките)
15:40 – 17:20 Слот 3: Търсещи машини и ползваемост (вижте по-горе)

Лектори

Огнян Младенов е основател и собственик на агенция SEOM, специализирана в Search engine Optimization (SEO).
Занимава се с оптимизация за търсачки от 2000-та година, като е работил, провеждал консултации и обучения в над 330 фирми и организации.
Един от организаторите на SEO конференция 2009 и лектор на много от големите събития на IT бранша в България. Сред хобитата му са фотография и футбол, непоправим фен на ЦСКА и Man Utd. Води личен блог на адрес http://oggin.net .

Богомил Шопов се занимава с блогове, уеб и всичко свързано с развитието на Интернет от дълги години. Беше кандидат за народно събрание и за европарламента с идеята да защитава българския уеб и Интернет.
В професионалната му биография са много и интересни проекти. Носител е на награда за развитие на българския Интернет. Понастоящем работи като бизнес архитект на голям български стартъп и организира ето такива полезни събития, като част от Екип Нула. От скоро е и главен редактор на българската версия на TheNextWeb

Мартин Линков е възпитаник на НГДЕК „Св. Константин Кирил – Философ“ и СУ „Св. Климент Охридски“. Започва кариерата си в IT сферата в отделът за техническа поддръжка на aplus.net. В момента е регионален мениджър на иновативната платформа за споделяне и обмен на съдържание – favit.com. Отговаря за локализацията на платформата на български и гръцки език, поддържа корпоративните блогове на съответните езици, комуникира новостите около платформата с потребитите й, отговаря на въпросите им и им помага да се ориентират по-добре в favit.

Петър Стойков – Longanlon е авторът на kaka-cuuka.com – един от най-популярните блогове в страната, характерен с големия брой читателски коментари след всяка статия. Блогър като хоби, Петър работи в неправителствения сектор – мениджър е в организация, активно участваща в създаването и оформянето на политиките за местно самоуправление и гражданско общество в България в последните 20 години.
Самият блог предлага по характерен, непринуден начин мнението автора по широк кръг теми и подкрепя и популяризира критическото мислене, здравият разум и либертарианството – идеята за социална и икономическа свобода и индивидуални човешки права.

Kонстантин Павлов е един от популярните блогъри в България. Блогът му съществува от 2006-та година. От 10 години се занимава с Интернет бизнес и е участвал в създаването на някои от най-популярните български Интернет проекти. В момента е консултант по Интернет проекти и стратегии. Ангажиран е с множество каузи на гражданското общество. Член на „Електронна граница“ и „България е наша“.
Заедно с Радан Кънев и Илия Марков е водещ на ежеседмичното телевизионно предаване (видеоблог) по Re:TV „Пристрастно“.

Станислав Божков текущо е интернет Интернет предприемач и Софтуерен Архитект.
Има опит с много и различни технологии в IT сферата. Професионално се занимава с компютри и Интернет от 2002г. насам. Учил е в компютърния техникум (УКТЦ) в град Правец, а след това ТУ София. През последните 2г работи в областта на социалните мрежи. Създател е на една от успешните такива за България – svejo.net. Текущо се занимава с развитието на нова социлна мрежа – Fanopic.com, при която има амбицията освен на българския пазар да има успехи и на международния.

Сайт

Повече информация за събитието, може да намерите на нашия сайт, като началната страница на събитието е ето тук: http://www.blognime.com/?page_id=222

Оферта за участие

Пакетът за участие на всеки участник, включва:

1. Участие в събитието и нетуоркинг сесията.
2. Обяд.
3. Кафе, напитки, сладки;
4. Паркинг за целия ден.
5. Интернет достъп за целия ден на събитието.

Цените са както следва:

До края на декември 2009 година:

За 1 участник: 60 лева
За 2 участника: по 55 лева
3-5 участника: по 50 лева
За над 5 участника – обадете ни се за специална оферта.

Като бонус, ако заплатите участието си до края на годината, ще сложим логото ви, заедно с препратка към вашия сайт в секцията участници на сайта на събитието.

От 01.01.2010 до 19.01.2010 година:

За 1 участник: 75 лева
За 2 участника: по 65 лева
3-5 участника: по 60 лева
За над 5 участника – обадете ни се за специална оферта.

След 19.01.2010 година:

За 1 участник: 85 лева
За 2 участника: по 75 лева
3-5 участника: по 70 лева
За над 5 участника – обадете ни се за специална оферта.

Пропуски на място, НЯМА да се предлагат.

Информация за Blog Masters 1: Събитие първо, 19.02.2010 г.

Контакти

Телефони
0897/ 615128 – Глобул
02/ 491 36 41
062/ 650 538
6364182 в мрежата на Bgopen.net
Skype глас /безплатно/
1. Добавете ‘bgopen.net’ във вaшият списък с контакти
2. Обадете му се и след като чуете сигнала въведете 6364182
E-mail: bogo (at) blognime.com

Организатор е “Екип Нула” – Нив правим събития от 2004 година. Повече за нас, има тук: http://www.blognime.com/?page_id=217

Оригинална публикация

 

 

Leave a Reply