WAZ стартира електронно издание за Югоизточна Европа

в. 24 часа | 2010-03-19

Днес Медийната група ВАЦ представя новия си англоезичен сайт WAZ.EUobserver.com. След успешен пробен период сайтът се отваря за по-широка аудитория.
Под мото "Във фокуса – Югоизточна Европа" WAZ.EUobserver. com се отваря към всички, които имат работа със страните от Източна и Югоизточна Европа или се интересуват от тяхната европейска интеграция. Сайтът се поддържа от кореспондентското бюро на WAZ в Брюксел, което събира и анализира информация и ексклузивни материали за тези страни.
WAZ.EUobserver.com се прави в сътрудничество с авторитетното брюкселско електронно издание EUobserver.com.
"Силата на нашата компания е в дългогодишния опит на Германия като влиятелна сила в Югоизточна Европа. Това ни позволява да градим мост от Германия през нашето брюкселско бюро към този най-интересен регион на континента. В сътрудничество с опитен партньор ние искаме да оползотворим своя потенциал на англоезичния пазар", каза изпълнителният директор на WAZ Бодо Хомбах. Той изрази увереност, че новият проект е не само обещаващо бизнес начинание за компанията, но и ще помогне за утвърждаване на принципите на качествената журналистика и на позициите на независимите медии в новите демокрации.
"Страните от Югоизточна Европа заслужават много повече внимание от останалата част на Европа", каза по този повод и главният редактор на EUobserver.com Лизбет Кърк.
Публикациите в новия сайт ще бъдат дело на брюкселските кореспонденти и на журналистите от редакциите на всекидневниците от групата WAZ "24 часа" и "Труд" (България), "Ютарни лист" (Хърватия), "Дневник", "Утрински весник" и "Вест" (Македония), "Романиа лйбера" (Румъния), "Политика" и "Дневник" (Сърбия), както и икономическият седмичник HVG (Унгария).

Стр. 26

Leave a Reply