“Yahoo!” преразглежда стратегията си

в. Струма, Благоевград | 14.08.2012

Новият генерален директор на "Yahoo!" Мариса Майьр се зае с преразглеждане на стратегическото развитие на компанията, включително на плановете за съкращаване на щата и разпределението на капитала сред акционерите. Това показват документите, подадени от "Yahoo!" в Комисията за ценни книжа и борси на САЩ (SEC).
"Мариса Майър участва в преразглеждането на бизнес стратегията на компанията за осигуряване на дългосрочна изгода за акционерите", се казва в документа. В рамките на този одит Майър заедно с останалите членове на борда на директорите ще проверят стратегията за растеж и придобивания на "Yahoo!", плановете за преструктуриране на компания, а също така стратегията за разпореждане с наличните средства, предаде РИА "Новости", цитирана от БГНЕС. В резултат на одита могат да бъдат внесени промени в обявените по-рано планове за преструктуриране на бизнеса. Те предвиждаха съкращения на около 2000 служители, или 14% от общия щат. Инициатор на съкращенията беше предшественикът на Майър – Скот Томпсън.
Освен това промени могат да настъпят и в програмата за обратно изкупуване на акции от инвеститорите и обявените по-рано планове да се върне на акционерите печалбата от обратната продажба на дела в китайската компания "Alibaba" за 7,1 милиарда долара.

Стр. 17

Leave a Reply