Z-Rock, N-JOY и Jazz FM най-слушани в София

в. Класа | 07.07.2011

 

Z-Rock, N-JOY и Jazz FM са сред фаворитите на слушателите в София, сочи изследването за месец юни на радио аудиториите в столицата, проведено от GARB Audience Research Bulgaria.
Рок феновете от столицата определят безкомпромисни лидерски позиции на Z-Rock през изминалия месец. Рок радиото на България е предпочитаното рок радио от младите и активните хора, като се нарежда на първо място за слушателите на възраст между 25 и 45 години и на второ място сред най-предпочитаните радиа в групите на слушателите между 26 и 35 години, 18 и 36 години, мъже на възраст между 18 и 36 години, мъже между 25 и 45 години. Z-Rock застава и на трето място за групата на слушателите между 36 и 54 години.
Вече пета година Z-Rock е в центъра на най-горещите рок събития в страната ни. С най-добрата рок музика, ексклузивни интервюта с култови банди, срещи на слушателите с техните рок идоли, най-актуалната информация около рок събитията в страната и чужбина, радиото остава без аналог в българския радио ефир. Z-Rock e официалното Sofia Rocks радио, а през тази седмица слушателите могат да спечелят и билети за Каварна рок фест.
На отлични рейтинги през юни се радва и радио N-JOY – най-голямата музикална радиоверига в България. След зададен въпрос "Кои радиостанции слушахте през изминалите 30 дни?", анкетираните слушателки на възраст между 25 и 45 години нареждат N-JOY на лидерската трета позиция за София. На 1 юни тази година радиото отбеляза своята пета годишнина и раздаде много награди на слушателите си, а на финала изпрати слушател от Пловдив на едноседмична all inclusive почивка в курорта Св.Влас. Специални пожелания по повод празника на N-JOY отправиха Емо Чолаков, Любо Нейков, Миленита, Спенс, Лора Крумова, Димитър Рачков, Асен Блатечки, Яна Маринова, Гена Трайкова, Калин Врачански, Миро, Румънеца и Енчев и др. На голям интерес от страна на слушателската аудитория се радва новото сутрешно шоу "Инспектор N-JOY".
По-малко от три месеца преди десетата си годишнина, Jazz FM отбелязва рекордни рейтинги, като се нарежда като четвъртата най-предпочитана радиостанция в столицата от аудиторията на слушателите между 46 и 54 години и на пето място за слушателите на възраст между 36 и 54 години. Радиото влиза и в челната десетка на фаворитите на мъжете между 25 и 45 година, заемайки седмата позиция. Jazz FM e единственото радио в България, което излъчва най-доброто от джаз, соул, R&B, фънк и chill out музиката. През месец юли, съвместно с Loud Concerts, Jazz FM организира концерта на оригиналния оркестър на Buena Vista Social Club в София.
bTV Radio Group, която обединява радиата N-JOY, Z-Rock, Melody, PRO FM, Jazz FM и Classic FM, е част от bTV Media Group.

Стр. 15

Оригинална публикация

Leave a Reply