ЗА ПЪРВИ ПЪТ ИТАЛИЯ Е СТРАНА-ПАРТНЬОР НА ИНТЕРФУД&ДРИНК 2014

www.iec.bg  I 03.11.2014г. 

Възможно ли е? Да, на сцената на ИНТЕРФУД&ДРИНК в София. На живо и интерактивно. Тази година за първи път Италия е страна-партньор за международната изложба ИНТЕРФУД&ДРИНК (5-8 ноември, Интер Експо Център-София), а Италианска търговска камара в България е официален Партньор. ИНТЕРФУД&ДРИНК с колоритни щандове и изобилие от италиански храни и напитки не само ще ни пренесе в атмосферата на кулинарното изкуство и традиции на страната. В нея по нов, интерактивен начин ще се пресъздаде и цялото присъствие на Италия в България.

Няколко акцента в аванс.

Да започнем от „Лабораторията за италиански вкус – Култура, разграничаване и традиция“, едно промоционално събитие на Made in Italy което, достигнало вече 4-то издание, се предлага тази година с ново съдържание и по по-интересен начин. Зад нея стои дългогодишен партньор – Италианската търговска камара в България, която обогатява изданието през 2014 година с нови възможности за българо-италианския бизнес. Тя осигурява внушително колективно представяне на компании с типични ястия и напитки, специалитети и традиции от различните зони на Ботуша.

Лабораторията информира, образова, демонстрира и създава контакти. Помага ни да се запознаем с качествата на “традиционната италианска кухня” чрез най-добрите „посланици“ на вкуса. Italian Quality Experience ще бъде в центъра на четирите работни дни, ще помогне да се засилят връзките между Италия и България и ще защитава истинския италиански продукт в противовес на феномена на фалшифицирането.

И още един важен акцент, една стъпка към световното EXPO 2015 на ИНТЕРФУД&ДРИНК.

Често се среща въпросът – каква е тайната на италианските ресторанти? Високо в класациите, популярни, предпочитани. Ще научим повече за Проекта “Марка за италианско гостоприемство. Италианските ресторанти по света” промотиран от Унионкамере, Италия. Идеята е тяхното обединяване на едно място в сайт (международна мрежа), така че да бъдат лесно разпознаваеми, бързо откриваеми, лесно достъпни за всички посетители и почитатели на добрия италиански вкус.

Разбулват се някои тайни за успеха, традициите на италианската територия, които са израз на качеството на хранителните продукти и на културата, която Италия носи от хилядолетия. И още – ще открием кои са стандартните критерии за Италианско Гостоприемство и италианските съвършенства. Те са едни от 60-те точки от дневния ред на EXPO 2015 Милано, Световно изложение, програмирано в периода 1 май – 31 октомври 2015г.

Посетителите на ИНТЕРФУД&ДРИНК първи ще научат кои са ресторантите, които получават сертификат за 2014 година.

Участието в ИНТЕРФУД&ДРИНК ще бъде повод да се запознаем с Италия и с нейните културни, артистични, еногастрономични и туристически красоти, и защо не „момент, в който всички да се почувстват италианци“.

А да знаеш повече днес, значи да можеш повече утре – важно за всеки, отворен към света на ресторантьорството и бизнеса с храни и напитки.

Информация за изложбите от хранителния и хорека секторите МЕСОМАНИЯ, СВЕТЪТ НА МЛЯКОТО, БУЛПЕК, САЛОН НА ВИНОТО, ИНТЕРФУД&ДРИНК и СИХРЕ следете на www.food-exhibitions.bg и www.sihre.bg.

 

Leave a Reply