Закрит пазар пресъздаден в архитектура от 19-ти век радва варненци

Zornitza Krasteva I 21.12.2013
 
С тържествен водосвет, навръх Игнажден, бе официално открит най-новият обект в Мол Варна – Пазарът на Мол Варна. Новооткрият пазар е първият по рода си пазар на закрито с архитектура, наподобяваща старинни улички с площад от края на 19-ти век.
„Дешният ден е особен и специален за нас, защото Пазарът на Мол Варна е начинание, в което са вложени не само средства, но и много любов“, коментира Десислава Ковачева – маркетинг мениджър на Мол Варна и мениджър на проекта „Пазарът на Мол Варна“, която представи новото кътче от търговския център. Към момента в него на площ от близо 2000 кв. м са изградени 17 обекта и 24 павилиона, които предлагат пресни натурални меса, колбаси, млечни продукти, маслини и зехтин, сладкарски изделия, кафе, чай, подправки и билки, мед, ядки и сушени плодове, както и свежи плодове и зеленчуци – от проверени производители и с доказано качество. На място в Пазара на Мол Варна има дори мандра и пекарна, в които пред очите на клиентите се прави прясно сирене и се пече хляб по класически рецепти от минали столетия. През следващия месец предстои откриването на останалите обекти – специализирани магазини за прясна риба, за вино, за наливна бира и за алкохолни и безалкохолни напитки. 
„Игнажден слага началото на коледните празници и според народните поверия определя каква ще бъде следващата година. Надявам се тази чудесна инвестиция, която откриваме днес, да донесе след себе си още много такива събития и много нови инвестиции, които помагат на нашия град да се развива. Надявам се, че това прекрасно място ще бъде притегателно не само за варненци, а и за туристите и всички гости на града“, обяви кметът на Варна Иван Портних, след което заедно с кмета на район „Младост“, мениджъра на Мол Варна Калоян Костадинов и маркетинг мениджъра на Мол Варна Десислава Ковачева, преряза лентата на Пазара на Мол Варна.
Реконструкцията на закрития пазар, който е уникален по рода си за България, е осъществена от фирма „Планекс“ по проект на арх. Искра Николаева, а дизайнер на архитектурните елементи, пресъздаващи визията на градски площад от края на 19 век, е Владислав Стоянов.

 

 

Leave a Reply