Закриват тв MSAT

в. 24 часа | 13.08.2010 

Варненската телевизия MSAT ще бъде закрита. Досега медията имаше офис в София и излъчваше новини, филми и забавни предавания. От есента обаче няма да има такава телевизия. Закриването й е фиктивно, защото на нейно място ще се появи нова, като още не се знае как точно ще се казва. Собствениците са решили да избягат от досегашния провинциален характер на телевизията и искат да започнат на чисто, като този път дори няма да имат представителство във Варна.
До края на годината ще е готова модерна сграда със студиа и офиси за новата телевизия. Тя ще е до летище София и в съседство с офисите на Нова тв. Новата медия ще е с бизнес насоченост, като ще излъчва курсове на валутите, коментари на експерти, специализирани предавания, но ще бъдат запазени и новинарските емисии. В момента се правят кастинги за екипи за различните предавания.
Откриването на медията ще е много тържествено и помпозно, като ще започне още от летището, където ще пристигат част от гостите. Най-голямата компания "България Ер" е притежание на собствениците на MSAT. На партито се очакват известни личности от всички сфери.
Не е ясно кой ще е шеф на медията и дали ще се запази старото ръководство на MSAT или пък ще се търсят нови хора.

Стр. 28

Leave a Reply