Закуска с Максим Бехар

БНТ, Денят започва | 10.01.2011

Водещ: Днес в нашата рубрика „Закуска” PR-експертът Максим Бехар ще направи прогноза за това как ще изглеждат събужданията ни в бъдещето и ще разкаже колко е важно действието и колко е важна продуктивната нагласа в началото на всеки един божи ден.
Репортер: Харесва сутрините, защото всичко ново предстои.
Максим Бехар: Всяка сутрин е свежа, всяка сутрин започва нещо ново, не само ден, нов проект, нови запознанства, нови идеи. Сутринта е може би най-хубавата част от деня. Тъй като след това ни завърта мелачката, от сутрин до вечер срещи, проекти, бизнес. Някои от срещите много добри и позитивни, някои не чак толкова. И затова много обичам сутрините. И Бруно също ги обича. Ето виждате, с удоволствие се разхожда из центъра на София.
Репортер: Събужда се с кафе, имейли и кучето Бруно. Но прави прогноза за по-спретнати събуждания в бъдещето.
Максим Бехар: Вероятно след време, и това е моята прогноза, че до две-три години това, което най-общо наричаме Фейсбук в различните разновидности на други социални мрежи ще премине в онлайн видео, в реално време. И тогава вероятно преди да си включим която и да е социална мрежа, ще трябва да си вземем душ, да се вчешем, да се направим малко по-добри да кажем, или малко по-изрядни и чак тогава да включим компютъра си, защото отсреща ще стои някой, ще трябва да ни види в реално време, да ни каже добро утро, какво правиш, как си. Което е добре, защото вече ще обръщаме внимание как сядаме пред компютъра. Което пък за хората края нас също ще им донесе нещо позитивно. Няма да се влачим по един пижами сутрин вкъщи, а ще внимаваме върху това как се събуждаме и как си включваме компютрите.
Репортер: Казват, че почти всяка сутрин му се случват истории.
Максим Бехар: Една сутрин, много рано, спомням си, че беше събота, преди 6-7 години, станах сутринта, минах просто покрай бюрото си, където имах чаша вода от предишната вечер и исках да отпия една глътка вода и видях, че мобилният ми телефон, който по принцип през нощта е на silent или на вибрация, т.е. да не ми звъни, видях, че на мобилния ми телефон се изписва името на Бойко Борисов, който тогава беше в МВР. И си казах, боже мой, не е възможно в 6.30 ч сутринта да ми звъни Бойко Борисов в събота. И му се обадих и му казах, здравей, какво става. И той ми каза, абе, веднага ела, защото шведското посолство гори и нямаме никаква връзка нито с шведския посланик, с никой, няма охрана, няма кой да ни го отвори, не можем да влезем, това е посолство. И си казах, о, боже мои, бяхме много близки приятели с тогавашния шведски посланик (?), Бойко Борисов го знаеше това, тъй като правихме съвместно едни мачове, събирахме стотици хиляди левове, мисля, че милиони дори за децата, пострадали, т.е. децата на загиналите полицаи. Качих се на колата както бях по пижама, отидох до шведското посолство. Там беше Бойко Борисов с тогавашния началник на пожарната ген. Войнов и наистина те не можеха да влязат вътре. И нямаха връзка с никой от посолството. Сетих се за мой приятел, чиято жена работеше в посолството. Събудих го и него сутринта, Владо Танев, журналист, добър приятел. И така намерихме някой от посолството, който дойде и ни го отключи. През това време цялото посолство беше обгърнато с един дим, който, слава богу, се оказа, че не е пожар, а се оказа, че има повреда в парното.
Репортер: Действието го движи сутрин и държи на позитивната нагласа още от вечерта.
Максим Бехар: Мразя мрачните сутрини и мразя сутрините, в които едни хора стават сънени, подпухнали, без да знаят какво искат да свършат днеска. Това, което ме прави много мотивиран и много позитивен е, че от предишната вечер знам какво ще свърша на следващия ден. Когато си се събудил с позитивни мисли, това се случва в 90% от случаите, и когато си се събудил с чувството, че трябва да направиш днес нещо хубаво, нещо полезно, не винаги се случва, но ако имаш тази амбиция и това желание, това чувство, след това вечер, когато седна и пия чаша червено вино и си спомням сутринта какво съм искал да свърша, дали съм го свършил, правя си една равносметка, тегля си чертата. Ако поне половината от това, което съм намислил съм свършил, това означава, че сутринта е била наистина добра.

Leave a Reply