Започнаха номинациите за “Св. Влас”

в. Новинар | 17.03.2011

 

Открита е процедурата по номинирането на най-стойностните предавания в българския ефир, които ще бъдат отличени с наградата за телевизионна журналистика "Св. Влас". Призът се връчва на един победител и има две части – предметна и парична. Паричната част на наградата е на стойност 10 000 лева, а предметната представлява оригинален плакет и значка копие на плакета.
Наградата беше учредена на 10 март 2011 г. Според регламента един автор или цял екип могат да бъдат отличени от 5-членно ротационно жури, председателствано от проф. Ивайло Знеполски. Телевизионните предавания трябва да са оригинални, български и да са излъчени в програмата на поне една от телевизиите, лицензирани или регистрирани от СЕМ.
Тази година първите по рода си номинации ще обхващат цялата оригинална и лицензирана телевизионна продукция в родния ефир, излъчена в периода 1 януари 2010 г. – 1 март 2011 г. Периодът за предложения за участие в тазгодишната селекция приключва на 29 април. Списъкът с финалистите ще бъде обявен след 1 май и ще включва до 20 продукции. До един месец след това ще бъде излъчен и победителят. Предложения за участие в конкурса се приемат на адрес: www.nagradasvetivlas.com.

Стр. 4

Оригинална публикация

Leave a Reply