Започва осма надпревара за “Черноризец Храбър”

в. Труд | Ваня ЕМИЛОВА | 30.06.2011

 

Осмата надпревара за престижните журналистически награди "Черноризец Храбър" вече е в ход. По традиция Съюзът на издателите в България ще раздаде наградите си в деня на свободното слово 10 ноември.
До участие в конкурса "Черноризец Храбър" се допускат авторски материали на всички щатни и нещатни журналисти от печатни медии в България, публикувани в периода от 15 септември 2010 г. -до 15 септември 2011 г.
След получаване на всички предложения до 1 октомври т.г. Редакторският форум на Съюза на издателите в България ще отсее чрез гласуване до 3 номинации във всяка категория.
Конкурсът запазва своите девет категории, победителите в които се гласуват от Академия "Черноризец Храбър".
Категориите са:
Журналистическо разследване;
Политически журналист или коментатор;
Репортер – наградата е за откриване и професионално поднасяне на новина или репортаж;
Бизнес и финансов журналист;
Спортен журналист;
Журналист в ресора култура и стил на живот;
фотожурналист;
Журналист от регионална медия;
Млад журналист.
Управителният съвет на СИБ връчва и други два свои приза – Голяма награда за принос в българската журналистика и Специална награда за значим обществен принос на медия, които не се номинират предварително.
Призът и статуетката "Черноризец Храбър" се връчват от 2002 г. за значими постижения в печатните медии. През 2006 г. беше учредено и отличие за колегите в страната. От миналата година се присъжда "Черноризец Храбър" и за журналистическа или публицистична книга.
Статуетката "Черноризец Храбър" е дело на скулптора Тодор Ганарев.

Стр. 7

Leave a Reply