Zonta Club награди три журналистки

News.dir.bg I 2009-11-06

Божана Димитрова, Вяра Анкова и Люба Ризова бяха наградени от неправителствената организация Zonta, за приноса си към подобряването на живота на жените в България, на 6 ноември, на церемония в кафе-клуб "Мати", съобщи БТА.

Трите журналистки получиха по статуетка със символа на организацията – жълта роза, връчена им от Мая Цакова, Дора Блек-Хемплер, Мария Стефанова и Катя Стоичкова, членове на клуба у нас. Zonta International е неутрална, надпартийна и надрелигиозна организация, съставена от лидери и изявени професионалисти в различни области, които работят заедно за подобряване на икономическия, политическия, образователния и професионален статус на жените по света. Тя има повече от 33 000 членове в над 1200 клуба в 67 страни и географски райони, както и представители в ООН.

Първият Zonta клуб е създаден през 1919 година в Ню Йорк от журналистката Мариан де Форест, а в България организацията функционира от 1993 година. Zonta Club София работи за подпомагане на хора в неравностойно положение, млади български таланти и подобряване на статуса на българската жена, а главният му проект в момента е озаглавен "Има и такива жени". Целта му е популяризиране на образа на българката днес. На церемонията беше излъчен и видеоклипът към него, озвучен от Божана Димитрова.

Leave a Reply