Звезди и бизнес ще преподават на ученици

Заедно в час I 12.10.2012

Проект на “Заедно в час” цели да срещне бъдещите млади лидери с успели бивши ученици

Звезди и представители на българския бизнес ще преподават на ученици от различни училища в страната свои ценни уроци в продължение на седмица. Инициативата, наречена „Седмица на „Заедно в час”, се реализира от едноименната фондация с цел да срещне бъдещите млади лидери с лица, които са примери за успели и реализирали потенциала си хора и да даде на децата вяра в собствените им способности, независимо от произхода и социално-икономическата среда, в която живеят.

Заедно с учителите на „Заедно в час“, в клас ще влязат телевизионният продуцент Магърдич Халваджиян, ТВ водещият Ники Кънчев, шесткратния рали шампион Митко Илиев, водещите на “Здравей, България” Христо Калоферов и Калина Крумова, актьорът Калин Сърменов и много други известни лица от екрана и бизнеса. Те ще споделят с учениците свой ценен урок, знание или умение, ще разкажат интересни истории от времето на своето обучение в училище, мотивиращи примери за значението на доброто образование, за реализацията в професионален план и за нуждата от високообразовани млади хора, за развитието на обществото ни. Мисията на фондация „Заедно в час“ е да осигури достъп на всяко дете в България до качествено образование, като насърчава и подготвя способни и амбициозни млади хора да бъдат мотивиращи учители и лидери в нашата образователна система и общество.

Кампанията „Седмица на „Заедно в час” стартира от 15 октомври в над 15 училища в столицата, София – област и Пловдив. В тях работят млади специалисти, селектирани и подготвени за учители по програмата „Заедно в час”.

По време на Седмицата ще се състои и благотворителен „Търг на звездите,“ в партньорство с Български форум на бизнес лидерите. Участниците в него ще наддават за 2 часа от времето на известни личности – Левон Хампарцумян, Христо Гърбов, Мария Илиева, Поли Генова, Йордан Йовчев и др. Подобен формат се организира за първи път у нас и цели да привлече средства в подкрепа на дейността на учители по програма «Заедно в час», които преподават на ученици от затруднени общности и с ниски учебни постижения.

Инициативата се организира с подкрепата на Vivacom и на фондация „Помощ за благотворителността в България” /ФПББ/ по програма „Да постигнем повече!”, финансирана от фондация „Америка за България”.

Повече информация за Седмицата и Благотворителния “Търг на Звездите” можете да намерите тук: http://zaednovchas.bg/week/

Оригинална публикация 

Leave a Reply