Три наши ПР агенции на финала на SABRE Awards

в. Пари | 2010-04-20 

APRA, All Channels и Intelday Solutions са избрани сред 2000 участници от 28 страни

Три български ПР агенции ще представят страната ни на престижния международен конкурс SABRE Awards. За отличия се борят около 2000 участници от 28 страни. На финала на конкурса, който тази година ще се състои на 26 май в Лондон, отиват едва 20% от тях. SABRE Awards се организират от ПР гуруто Пол Холмс и неговото издание The Holmes Report.
Apra Porter Novelli, All Channels и Intelday Solutions са българските агенции, успели да преборят международната конкуренция и номинирани в различни категории. Организаторите тази година са добавили Bronze и Iron награди, като печелившите са анонсирани предварително. Сред тях е и една от трите агенции, които участват в SABRE 2009.

Бронз за APRA

Бронзова награда за съвместен проект със списание National Geographic България ще вземе APRA Porter Novelli. Проектът е отличен в категорията "Медийно позициониране". Освен това агенцията е номинирана в категория "Интегриран маркетинг" за съвместния проект с "Нестле България" "ЖИВЕЙ АКТИВНО". Наградата и номинацията са повод за гордост и знак, че работим в правилната посока, каза изпълнителният директор на APRA Porter Novelli Любомир Аламанов. Явно екипът работи на най-доброто европейско ниво, след като е отличен в престижния конкурс, организиран от ПР легенда като Пол Холмс. Това е второ участие за APRA в SABRE Awards.
Миналата година агенцията отново е стигнала до второ място с проекта Coca-Cola Christmas Media Brunch.
Бронзовата награда, която APRA ще получи, е за кампания във връзка с честванията на 100-годишнината от обявяването на българската независимост. Аламанов казва, че основната идея била да се припомнят исторически факти, с които можем да се гордеем. За кампанията са привлечени видни фигури от областта на историята и литературата. Освен информационни материали, статии, интервюта и анализи е бил разработен специален исторически компас, съдържащ най-важните дати и събития в българската история. От APRA използват различни информационни канали, в това число и списание National Geographic България.

Регионална кампания

Номинация за най-добра регионална кампания за Източна Европа е получила Intelday Solutions. Проектът, с който агенцията си е извоювала признание от международното жури, се казва "Имигранти: За всеки има хляб под слънцето". Кампанията беше финансирана от европейския интеграционен фонд и Министерството на труда и социалната политика, каза Деница Сачева, изпълнителен директор на Intelday Solutions.
Целта на събитията по кампанията бе да популяризираме проблемите на имигрантите в страната ни. Когато се работи по подобен проект, трябва да се обърне сериозно внимание на междукултурните различия, тъй като в България има имигранти от различни социални и етнически групи. Целевите групи, към които насочихме кампанията, бяха национални и регионални медии и общности, които могат да разпространяват информация от уста на уста – пенсионери, студенти, неправителствени организации. Чрез проекта искахме да постигнем по-добро сътрудничество между държавните институции и имигрантските общности. Стойността на кампанията е под 50 хил. лв. по думите на Сачева. Това е първото участие на нейната агенция в SABRE Awards. Intelday Solutions имат златна награда от мeждународната асоциaция на ПР специалистите IPRA.

Специална публика

Третата българска ПР агенция отличник е All Channels. Тя получава номинация в категория "Специална публика" за проекта "Поредица от събития по повод Деня на жената 8 март", който е осъществен в сътрудничество с AVON България. Номинацията е важно постижение не само защото е избрана сред 2000 кандидатури, каза изпълнителният директор на All Channels Александър Дурчев. Тя означава, че след толкова години работа за един клиент продължаваме да създаваме стойностни продукти със същата емоция и хъс като в началото.
Самата идея, че моите колеги от APRA и IntelDay Solutions са също сред номинираните, ме кара да вярвам, че това е възможност да докажем, че в България има отлични ПР специалисти и стойностни ПР кампании, допълни Дурчев. All Channels има опит в подобни конкурси – за 4 години кампаниите на агенцията са получили 16 номинации и 6 награди от различни международни конкурси.
Фактът, че 3 български агенции са избрани сред 2000 конкурента, говори, че секторът се развива успешно, макар и в условията на глобална икономическа криза.
***
Текст под снимка
Любомир Аламанов, Александър Дурчев и Деница Сачева (от ляво на дясно) оглавяват ПР агенциите, които стигнаха на финала на SABRE Awards

Още по темата от вестник "Пари":

ПР минава към интернет, Любомир АЛАМАНОВ, изпълнителен директор на Apra Porter Novelli

Кризата е полезна за пазараАлександър ДУРЧЕВ, изпълнителен директор на All Channels 

Правят се по-целеви кампании, Деница САЧЕВА, изпълнителен директор на Intelday Solutions

Стр. 22

Leave a Reply