“Форбс” избра най-влиятелните наши предприемачи

в. Труд | 11.11.2010

Бойко Борисов: Никога няма да се върна в бизнеса

"Форбс" – американският флагман на бизнес списанията, дебютира с българско издание. Сега списанието се издава по лиценз в 11 страни, България е №12.
Акцентите в пилотния брой са два: интервю с премиера Бойко Борисов и списък на най-влиятелните български предприемачи (всички имена – виж вдясно).
"Няма да се върна никога в бизнеса" – категоричен е Бойко Борисов пред главния редактор на изданието Йордан Матеев. Премиерът споделя откровено, че "след политиката ще си умра. Не остават много години живот, че човек да прави такива планове".
Министър-председателят признава, че у нас има много бизнесмени, които честно и почтено си плащат данъците. Но има и крадци с бели якички, които най-много врякат, а акумулират огромни печалби от обществени поръчки със завишени цени и ниско качество.
В листата с най-влиятелните наши предприемачи са включени 21 имена. Дамите са само две. За половинката на Бойко Борисов – Цветелина Бориславова, пише, че превръща в злато всичко, до което се докосне. А за Петя Славова – че управлява парите по-добре от много мъже.
Братята Пламен и Атанас Бобокови са представени като българския аналог на Тео и Карл Албрехт (Aldi) и братята Саачи, основатели на една от най-големите рекламни агенции в света.
Братята меценати – така са определени Йордан и Динко Диневи.
Огнян Донев е немският възпитаник, Сашо Дончев – бизнесменът, който сплотява критиките, а енергийният бос Богомил Манчев – човекът на атома.
Цветан Василев е представен като банкер с усет за медии, а Красимир Гергов направо като човека медия.
Един сплотен тим – така изданието представя триото Иво Каменов, Марин Митев и Тихомир Митев от групата "Химимпорт" и основатели на охранителната фирма ТИМ. Колоритният Младен Мутафчийски е определен като Господин Разнообразен, а Симеон Пешов като строител в модерна България.

Стр. 29

————————————————————————————————-

Представяне на най-влиятелните български предприемачи със собственост в медии според списание FORBES:

Петролният капитан

Митко Събев държи голяма част от акциите в един от най-мощните холдинги в България

Господин Разнообразен

Историята на един екзотичен бизнесмен (Младен Мутафчийски)

Бизнесменът, който не спестява критиките

Сашо Дончев катери бавно стълбичката на успеха и затова знае цената му

Човекът медия

Красимир Гергов е предприемачът с най-силно влияние в българските медии

Банкер с усет за медии

Цветан Василев съчетава добър финансист и добър дипломат

Leave a Reply